Proiectul „Îmbunătățirea Calității Educației”
Stimată comunitate a IPLTPA ,,Ion și Doina Alddea-Teodorovici”, Vă aducem la cunoștință că instituția noastră a fost selectată drept învingătoare în cadrul Proiectului „Îmbunătățirea Calității Educației”.
200 de instituții de învățământ general din țară vor beneficia în cadrul proiectului de echipamente (calculatoare, table interactive, echipament pentru laboratoare de științe etc.), mobilier și materiale didactico-metodice.
Bugetul pentru o instituție constituie 11 400 USD. Dotările instituțiilor sunt finanțate de către Banca Mondială, grație acordului încheiat între Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.
Prin intermediul Proiectului „Îmbunătățirea Calității Educației”, va fi îmbunătățit mediul de învățare în instituțiile beneficiare, accentul fiind pus pe sprijinirea elevilor defavorizați și consolidarea capacității Ministerului Educației și Cercetării în ceea ce privește gestionarea sectorului.
Pentru selectarea echipamentului / mobilierului în cadrul Proiectului implementat de MEC „Îmbunătățirea Calității Educației” au fost organizate
la data de 15 august 2024 și la 19 august 2024 ședințe de consultare a opiniei elevilor, părinților și profesorilor.
Elevii și părinții au ținut cont de faptul că, echipamentele selectate trebuie să contribuie la dezvoltarea calității educației în școală, dând răspuns la următoarele întrebări:
* Câți elevi (fete și băieți) vor beneficia direct de dotări? (imediat după achiziție și în următorii ani)?
* Cum echipamentul ales spre a fi achiziționat contribuie la îmbunătățirea rezultatelor școlare în general (creșterea interesului elevilor pentru studii, creșterea gradului de implicare a acestora în cadrul orelor, etc.)?
* Cum echipamentul va contribui la îmbunătățirea competențelor digitale?
* Cum echipamentul va contribui la îmbunătățirea cunoștințelor științelor reale?
* Cum echipamentul va contribui la creșterea siguranței și stării de bine a elevilor?
Grupurile de lucru constituite din elevi, părinți și profesori au optat pentru următoarele:
1. Panouri interactive, motivând prin faptul că, interacțiunea directă cu conținutul face învățarea mai captivantă și mai eficientă; pot crea și edita conținut direct pe panou dezvoltându-și astfel abilitățile creative;
2. Imprimante color– imprimanta oferă o gamă largă de avantaje cum ar fi: viteza ridicată de imprimare ce permite finalizarea rapidă a proiectelor; poți efectua o varietate de sarcini economisind timp și spațiu;
3. Laboratoare digitale pentru disciplinele biologie, chimie, fizică – elevii vor avea acces la experimente virtuale care pot fi periculoase sau costisitoare în condiții reale, astfel înțeleg mai bine conceptele științifice într-un mediu sigur și controlat.
La data de 21 august a fost organizată ședința extinsă a Consiliului de Administrație în cadrul căreia a fost aprobată lista de bunuri (echipamente digitale) ce urmează a fi procurate în sumă de 11400 USD.
Lista a fost întocmită în baza ședințelor de consultare a elevilor, părinților și cadrelor didactice.